Vështrim/Analizë

Xhevat Hasani: Si do t’ia “shfrynin” shqiptarët hundët dhe buzët Vuçiçit

Shkruan: Xhevat Hasani

 SI DO T`IA „SHFRYNIN“ SHQIPTARËT HUNDËT DHE BUZËT VUQIÇIT?

  • Kur Sekretari i Përgjithshëm i NATO-së Stotelberg para tre muajsh tha:

“Nëse përsëritet sulmi serb i 24 shtatorit të vitit 2023 në fshatin Banjë të Kosovës, do të përsëriten bombardimet e NATO-së të para 24 viteve ndaj caqeve ushtarake serbe”;

  • Kur Ministri i Jashtëm i Britanisë së Madhe, z. Kamerun, para dy muajsh, gjatë vizitës së tij në Kosovë, për sulmin e bandës së Rajdojqiçit në fashtin Banjë të Kosovës përgjegjëse e bëri Serbinë;
  • Kur para një muaji u dha lajmi se në Prishtinë u bë një Marrëveshje Ushtarake në mes të Ushtrisë së Turqisë dhe FSK-së së Kosovës; dhe
  • Kur para rreth një muaji u dha lajmi se SHBA-të do t`ia shesin Kosovës 240 raketa kundërtanke,
  • Vuqiçi, në të gjitha këto raste deklaroi se ishte zhgënjyer shumë, ndërkohë që nga zhgënjimi – fryhej buzë e hundë!

Por, pse Vuqiçi zhgënjehet kaq shumë e bëhet hundë e buzë sa herë  që Faktori Ndërkombëtar  bën deklarata për mbrojtjen e Kosovës nga Serbia dhe sa herë që Kosova blenë ndonjë armë? Në të tilla raste ai (Vuqiçi) zhgënjehet shumë dhe bëhet hundë e buzë,  sepse thjeshtë i zvogëlohen shanset për të vrarë e maskaruar sa më shumë shqiptarë!

Kështu, derisa gjuetarët zhgënjehen e bëhen hundë e buzë sa herë që u zvogëlohen shanset për të vrarë sa më shumë lepuj, fundërrina ballkanike me emrin Vuqiç, zhgënjehet e bëhet hundë e buzë sa herë që i zvogëlohen shanset për të vrarë e masakruar sa më shumë njerëz: shqiptarë të Kosovës.

Nuk duhet harruar se fundërrinat si Vuqiçi, Vulini dhe Radojqiçi, shqiptarët nuk i shohin ndryshe veçse si lepuj për gjueti!  Bile po t`i pyesësh se ke do të qëllonin më parë me pushkë -lepujt apo shqiptarët?, që të tre do të përgjigjeshin pas asnjë hezitim se më parë do t`i gjuanin me pushkë shqiptarët se sa lepujt!

Por, si do t`ia „shfryenin“ shqiptarët hundët dhe buzët Vuqiçit?

Shqiptarët do t`ia „shfryenin“ Vuqiçt hundët dhe buzët:

  • Duke bërë politika të matura paqësore dhe duke i rujatur raportet e mira me SHBA-të dhe me Bashkimin Evropian; si dhe
  • Duke e fuqizuar mbrojtjen ushtarake të Kosovës në shkallë të lartë: kjo jo për ta Sulmuar Kosova Serbinë (siç mund të mendojë dikush), por për t`u mbrojtur Kosova nga Serbia, e cila ka vite që Kosovën e kërcënon me luftë dhe riokupim.
  • Para së gjithash duke bashkëpunuar ngushtë dhe duke u bashkuar me shtetin tonë AMË

Mos ta harrojmë thënien lapidare të Ismail Qemajli: Popujt që flenë vdesin…!