Portreti/intervista

Sahit Ndrecaj: Para 159 vitesh kishte lindur Petro Nini LUARASI

159 vjet më parë lindi Petro Nini Luarasi!

“Vritmëni por gjakun të ma mblidhni se do t’u duhet nipërve dhe mbesave për të shkruar gjuhën shqipe”, porosiste Petro Nini Luarasi

Ky personalitet i jashtëzakonshëm jetën ja kushtoi gjuhës shqipe, identitetit, trashëgimisë shqiptare! E kërcënuan, e mallkuan e çkishëruan tre herë, por nuk e ndalën! Misioni i tij ishte i shenjtë! U detyruan ta helmonin, por sërish nuk e mposhtën! Kujtimi i burrave të mëdhenj nuk vdes kurrë! Vendprehja e tij ndodhet në varrezat e Dëshmorëve në Kolonjë krah Muço Qullit, Gani Butkës e mjaft dëshmorëve të tjerë! Lavdi për dëshmorët që jetën ia kushtuan Kombit!
“Vritmëni por gjakun ma mblidhni se do t’u duhet nipërve dhe mbesave për të shkruar gjuhën shqipe”, porosiste Petro Nini Luarasi.
https://youtu.be/dlQ36F92d7I?t=8