Arkiv / Ripublikim

Xhevat Bislimi: Jam për kishë e për xhami (FALTORE) shqiptare

Prishtinë, 23 korrik 2020 (ripostim)
Faltoret (kishat e xhamite) ne truallin e shqiponjave, ne Shqiperi (ne gjithe gjeografine shqiptare…), duhet t’i sherbejne vetem Zotit, qe eshte një per te gjithe, dhe popullit e atdheut tone. Faltoret e shqiptareve ne truallin tone duhet te flasin e te perdorin gjuhen shqipe, gjuhen e Zotit. Fete per popullin tone, njesoj edhe partite politike, shkollat, etj., duhet te kene fytyren dhe “shpirtin” shqiptar e t’u sherbejne shqiptareve dhe interesave te tyre. Bashkesite fetare shqiptare duhet te bashkohen ne nje Bashkesi te vetme fetare, qe perkujdeset per jeten shpirterore-fetare te popullit tone shqiptar shqiptarisht. Religjionet dhe faltoret qe nuk flasin shqip dhe vetem shqip dhe qe nuk i sherbejne popullit dhe Atdheut tone nuk duhet te nderohen nga besimtaret shqiptare. Respekt per secilin popull, secilen gjuhe, secilen kulture, por per shqiptaret e para eshte SHQIPTARIA. Te tjerat vijne pas saj… Ne jete te jeteve shqiptar!