Arkiv / Ripublikim

Xhevat Gjini: Politikat qeveritare dhe mediat në funksion të ndarjes e përçarjes së Atdheut e kombit

Prishtinë, 25 korrik 2018 (ripublikim)
Kryelajm e kryetitull i shumë mediave elektronike e të shkruara ishte përurimi i pikës së pëbashkët doganore midis dy shteteve të Shqipërisë: Republikes se Kosoves dhe Republikes se Shqiperise… Ne shumicen e ketyre medieve lexoje ose degjoje te shkruheje e te thuhej: “U perurua pika e perbashket doganore Shqiperi-Kosove”!! Perdorimi i ketille i konceptit “Shqiperi” ne vend te “Republika e Shqiperise” eshte i perditshem, spekulativ dhe me qellime te pastera antishqiptare… Sipas ketyre medieve e qarqeve politike, kulturore, akademike…, shqiptaret duhet te “binden” se Shqiperia perfshin vetem 28 740 km katrore! Jashte kufijve te Republikes se Shqiperise (shtetit shqiptar) nuk ka toka te Shqiperise, nuk ka Shqiperi dhe rrjedhimisht as shqiptare! Keto qarqe antishqiptare, te sponzorizuara nga fqinjet e nga bota, copetimin e Shqiperise (dy te tretate e saj) duan ta perjetesojne! Keto krahina te Shqiperise duan t’i paraqesin si “Kosove”, “Maqedoni”, “Mal i Zi”, “Serbi” e “Greqi”, ndersa shqiptaret e ketyre krahinave si “kosovare”, “maqedone”, “malazeze”, “serbe” e greke”, pra sipas pasaportave qe kane e jo sipas asaj qe jane qe 10 000 e me shume vite… Te mos flasim per miliona shqiptare ne Turqi qe nuk gezojne asnje te drejte!…