Kulturë\Letërsi

Xh. Gjini: Romët e Janjevës festojnë Ditën e Erdelezit

Dita Erdelezit në Janjevë
6 Maji është festa e Erdelezit për romët, të cilët e festojnë tradicionalisht… Kjo ditë për ta kupton shkëputjen ose përfundimin e dimrit dhe fillimin e verës, kur edhe mund të lëviznin nga një vend në tjetrin, etj. Për këtë festë të tyre i urova bashkëqytetarët tanë në Janjevë… Pozita ekonomike dhe sociale e pakicës rome mbetet e vështirë. Shteti dhe shoqëria jonë duhet t’u kushtojnë më shumë vëmendje këtyre bashkëqytetarëve tanë hallemëdhenj… Gëzuar Ditën e Erdelezit bashkëqytetarë të nderuar!