Vështrim/Analizë

Ibrahim Kelmendi: Pse shqipfolësit fetarë nuk janë shqiptarë

PSE SHQIPFOLËSIT FETARË – NUK JANË SHQIPTARË?
Miku Dilaver, të falënderoj që ke reaguar kaq hapur, shkoqur, përkatësisht shkurt e shqip.
1.
KE PYET: kjo lufta juaj e perditshme kunder shqiptareve qe besojne te Zoti, a ben pjese ne luften e shqiptareve kunder shqiptareve?
PËRGJIGJE: kam shumë respekt për shqiptarët që besojnë në Zot (të tyre), por jo për shqipfolësit që i besojnë e i falën Allahut, Hyjit, Jehovas dhe cilindo personazh që e kanë sajuar mashtrueset kur kanë sajuar religjione. Pra, këta shqipfolësit që janë skllevër të religjioneve që i besojnë, nuk i çmoj për SHQIPTARË.
Pa pas nevojë t’i bie rrotull nga Kina, për mua Gjergj Fishta nuk ishte katolik, Fan Noli nuk ishte ortodoks, as Hoxhë Tahsini e Imami Zekë Byrdyna nuk ishin myslimanë. Ata ishin SHQIPTARË, që në ato rrethana nuk çliroheshin dot nga përkatësia, gjegjësisht e shfrytëzonin përkatësinë profesionale për t’i shërbyer sa më shumë Shqiptarisë. Mysliman ishte Haxhi Çamili!
2.
KE PYET: Kujt i sherben kjo lloj lufte e juaja, vellazerimit mes shqiptareve apo percarjes?
PËRGJIGJE: Sqarova, besimtarët fundamentalistë të cilido religjion nuk i vlerësoj për SHQIPTARË, sepse vet kanunet e atyre religjioneve i përbajnë përcaktimet obligative që besimtarët përkatës nuk janë asgjë tjetër pos besimtarë të religjionit përkatës.
Shqipofolësit katolikë, ortodoksë, myslimanë nuk kanë qenë asnjëherë e nuk janë vllazni. Ata ishin përherë armiq mes tyre, sepse ashtu janë të detyruar nga kanunet e feve që u përkasin. Nëse kanë jetuar në paqe mes tyre, për kohë të gjatë apo të shkurt, ka qenë vetëm pse nuk kishin kapacitet luftrak për t’i mund e nënshtrua, për t’i konvertua shqipfolësit e religjionit tjetër, armiqësor. Ata që janë bashkuar për hir të çlirimit kombëtar, si rasti i Fishtes, Nolit, Hoxhë Tahsinit, siç shkrova, ishin SHQIPTARË, pavarësisht se simulonin apo besonin se u përkisnin religjioneve përkatëse. Normë bazike, kuranore (kanunore/kushtetuse) për myslimanin është me qenë përherë xhihadist (luftëtar) që i lufton jo myslimanët, deri sa t’i ketë detyruar ata të konvertohen në myslimanë, apo t’i vrasin. Që do të thotë, besimtari muhamedan, që zbaton Kuranin, nuk është SHQIPTARË. PIKË (e madhe e shtypit).
Duke pas për bazë të vërtetën e hidhur, se fetarët e religjioneve përkatëse nuk janë vëllezër mes tyre, as në aspekte kombëtar, as në aspekte njerëzor, rrjedhimisht unë nuk po nxis luftë mes shqiptarëve, por po përpiqem t’i luftoj shqipfolësit e religjioneve tjerë, që po na e rrezikojnë Kombin tonë!
3.
KE PYET: A mund te na e shpjegosh dot se ku e ke qellimin e kesaj benzine qe i hedh zjarrit te percarjes mes shqiptareve?
PËRGJIGJE: me ngjanë, ke riformuluar pyetjen pararëndëse.
Ke arsimim superior, bile edhe ushtarak, që të kuptosh se unë nuk po i hedh benzinë zjarrit të përçarjes mes shqiptarëve, por po dua të alarmoj shqiptarët nga rreziku që po na kanoset nga agresiviteti asimilues ortodoks e muhamedan. Katolikët janë minoritet dhe për momentin nuk kanë përcaktime imperialiste kundër kombeve, sepse Iluminizmi evropian i ka disiplinua ata që religjionin ta besojnë e manifestojnë pa pas synime imperialiste e agresive kundër kombeve.
4.
KE PYET: Ky eshte problemi kryesor sot i shqiptareve, apo bashkimi vellazeror e neser territorial?
PËRGJIGJE: Fatkeqësisht tani problem kryesor i kemi agresionin e klerikëve dhe besimtareve fundamentalistë ortoks dhe myslimanë. Bashkimi vëllazëror mes shqiptarëve ka qenë i përhershëm, edhe pse nuk i kishin kapacitetin për t’u bashkuar që të bënin shtet kombëtar, si kombet tjerë, kryesisht sepse shqipfolësit i kanë penguar.
5.
KE PYET: Ibrahim, i ke nxitur shume ish-dashamire te tu, qe t’i bejne pyetje vetes: Ku e ka qellimin ky Ibrahimi me kete urrejtje kunder shqiptareve qe besojne e praktikojne fene myslimane. si dhe kunder vajzave dhe grave te tyre qe mbajne shami ne koke dhe jo ferexhe?
PËRGJIGJE: Ndoshta të kanë mjaftuar përgjigjet e deritanishme, për t’më kuptuar, se i urrej njësoj të gjithë fetarët fundamentalistë, të secilit religjion, siç i urrej edhe hitlerianët, millosheviqianët, putinistët…
Kupto, të lutëm: nuk i urrej shqiptarët, as ata që janë viktima të indoktrinimit gjatë fëmijëri se tyre të pambrojtur dhe për shkak të inrecionit deklarohen se besojnë religjionin e tyre përkatës, sepse këta janë përherë shqiptarë dhe vetëm deklarimin simulues të besimit të tyre e kanë jo-shqiptar, kur ndokush u bën pyetje sugjestive.
Xhihadistin Lavdim Muhaxheri shqiptar e vlerëson Ti? Unë JO!
Edhe Nana ime ka mbajt shami, sepse ishte besimtare myslimane e një të ashtuquajturi Islam tradicional, i cili kishte vetëm pak lidhje me Isalmin selefist (burimore). Pra, Nana nuk kishte asnjë informim konkret për Islamin. Por shaminë e mbante për hir të “rendit të gjrave”, sepse pushtuesit islam na e kishin shpërfytyruar shumë identitin etnik. Ndërsa “shamiat” e tanishme janë unifoma agresive, si edhe mjekrrat e pantollat e shkurtuar mbi “zog” të këmbës.
Besoj e dinë çfarë qenëdrimi mbajnë nepër botë ndaj uniformës hitleriane? E pra, “shamia” është më hitleriane se ato uniforma!
Mban mend sa zhurma diskredituese qe bërë për “tre-gishtërinjtë” në Jug në vitin 1997? Sapo u diskualifikua si ishte simbol i nacional-fashistëve serbë, u zhduk. Njësoj duhet urryer edhe “shaminë” islamiste dhe simbolet tjera.
Çfarë reagimi do të kishe nëse ndonjë shqipfolës në Tiranë, Gjorikastër, do barte shajkaça të çetnikëve serbë?
6.
Pyetjeve dhe komenteve retorike në vazhdim nuk kam nevojë t’u përgjigjen, meqë ato i ke opinione dhe mirë që i ke shfaq.
Po shpresoj më (mirë)kuptove, nuk po nxit urrejtje mes shqiptarëve, por kundër anti shqiptarëve shqipfolës, të cilët, duke u shërbyer besimeve të tyre fetare, po godasin rënd identitetin tonë etnik e kulturor dhe po na e rrezikojnë ardhmërinë.
Shëndet, mbarësi, respekt!
***
Teksti origjinal i Mikut Dilaver Goxhaj:
Ibrahim Kelmendi, kjo lufta juaj e perditshme kunder shqiptareve qe besojne te Zoti, a ben pjese ne luften e shqiptareve kunder shqiptareve? Kujt i sherben kjo lloj lufte e juaja, vellazerimit mes shqiptareve apo percarjes? A mund te na e shpjegosh dot se ku e ke qellimin e kesaj benzine qe i hedh zjarrit te percarjes mes shqiptareve? Ky eshte problemi kryesor sot i shqiptareve, apo bashkimi vellazeror e neser territorial? Ibrahim, i ke nxitur shume ish-dashamire te tu, qe t’i bejne pyetje vetes: Ku e ka qellimin ky Ibrahimi me kete urrejtje kunder shqiptareve qe besojne e praktikojne fene myslimane. si dhe kunder vajzave dhe grave te tyre qe mbajne shami ne koke dhe jo ferexhe? C”te keqe ka mbajtja e shamise? Po vajzat dhe grate e jugut te Shqiperise, myslimane dhe ortodokse, qe mbanin e mbajne shami ne koke, edhe keto, sips teje jane turq? Mblidhe veten dhe mos nxit urrejtje mes shqiptareve, pasi pas teje jane frymezuar edhe shume te tjere si puna jote dhe po beheni me te keqinj se serbet kunder shqiptareve.