Komenti

Xh. Gjini: Sa dallojmë nga Ukraina dhe ukrainasit?

SA DALLOJMË NGA UKRAINA DHE UKRAINASIT
Rusia e madhe pushtoi me forcën e armëve pjesë (rajone) të territorit të Ukrainës së vogël (krahasu me Rusinë). Ukraina, Qeveria, Kryetari dhe populli i saj nuk pranuan humbjen e kësaj pjese të tokave të tyre… Ukraina po lufton me një shtet shumëherë me të madh e më të fuqishëm për rikthimin e territoreve të saj të banuara me popullsi ruse…
Ushtria Çlirimtare e Kosovës, me ndihmën dhe përkrahjen e krejtë kombit shqiptar, sidomos të shtetit të saj, – Shqiperise politike, – dhe të NATO -s, e çliroi qind për qind Kosovën (pa viset e saj), mirëpo, çuditërisht, klasa e saj politike hyri në një “dialog” pa fillim e pa fund me pushtuesen e saj të djeshme dhe bëri koncesione e marrëveshje vetëposhtëruese në dëm të tërësisë territoriale, të sigurisë, funksionalitetit dhe perspektivës së saj!! Ajo që u fitua me përpjekje, sakrifica e luftë gati një shekullore po humbej në tavolinë të bisedimeve nga politikanet e tredhur te Prishtines, ne vend se te kembenguleje qe Kosova t’i bashkoheje shtetit dhe kombit te saj, keta po e rikthenin Serbine!! Me marreveshje te nenshkruara ne tavoline e te votuara ne Kuvendin e Kosoves u krijuan (shpiken) 10 komuna “serbe”, u shpikën “zona te mbrojtura serbe”, u krijua-shpik Kisha ortodokse “serbe”, u shpik dhe “legjitimua” Mitrovica e Veriut (ndarja e qytetit!!) dhe “Veriu i Kosoves”, 30 % e territorit te Kosoves shqiptare iu dha pakices serbe qe nuk perben me shume se 5 % te popullsise (!!), gjuha serbe u bë e barabarte me gjuhen shqipe, popullit shqiptar dhe Kosoves se Shqiperise iu imponua nje flamur lara-lara (me ngjyra te Bosnjes) dhe iu mohua Flamuri i saj kombetar, Kosova teresisht e çliruar e riktheu me bisedime “partneritetin” me Serbine pushtuese (e beri Serbine ortake ne te gjitha çeshtjet e saj!), etj. Sot, partite politike, mediat, qeveritaret, kreret e shtetit, nje pjese e mire e opinionit te perpunuar nga mediat dhe partite politike e OJQ-te vazhdojne te perforcojne idene dhe opinionin se “Kosova duhet t’i jap diçka Serbise” dhe se Kosova duhet ta zbatoje marreveshjen per “zajednicen” siç ishte nenshkruar nga kolaboracionisti Isa Mustava dhe të tjeret si ai!! Kjo farë kolaboracioniste qe jeton ne Kosoven shqiptare me buken e huaj vazhdon ta perpunoje dhe perforcoje opinionin se “Veriu i Kosoves (nje e katerta e territorit) eshte i humbur, nuk eshte i yni” sepse aty qenka nje grusht serbesh !!
E kuptoni tash sa shume dallojme nga Ukraina dhe ukrainasit?!!