Arkiv / Ripublikim

Xh. Gjini: Hitleri e Musolini Po, Enveri JO!! (Ekspozita për 75 – vjetorin e Çlirimit)

Prishtine, 3 dhjetor 2019

HITLERI E MUSOLINI PO ENVERI JO!!
Para tri-kater dite, me kater shoke, isha ne Durres e ne Tirane… Pasi pame pasojat e termetit e takuame miq e bashkekombes, bashke me mikun tone, Shpetim Golemin, hyme ne Muzeun Kombetar per te pare ekspoziten me fotografi qe i kushtoheje 75 – vjetorit te çlirimit te vendit (nje e treta e Shqiperise) nga nazifashizmi… Ç’te shikonim? Nje primitivizem e nje “hakmarrje” e verber! Aty ishin ekspozuar fotografite e Hitlerit e te Musolinit, udheheqes e komandante te shteteve e te ushtrive pushtuese kriminale! Aty ishin edhe fotografite e Stalinit, Rusveltit e Çurçilit, udheheqes e komandante te popujve dhe ushtrive aleate antifashiste e antinaziste… Por, aty nuk ishte fotografia e udheheqesit politik dhe Komandantit te Pergjithshem te Ushtrise Antifashiste Nacionalçlirimtare, ENVER HOXHËS!! Qeveri dhe pilitike absurde! Mungesa e udheheqesit dhe komandantit, Enver Hoxha, eshte fyerje per ndjenjat atdhetare, liridashese e antifashiste te kombit shqiptar… Te vjen me vjell kur sheh dhe ndjen perpjekjet mjerane per ta mohuar Enver Hoxhen edhe nga ky qe solli eshtrate e kryekolaboracionistit te nazizmit, Mitat Frasheri, ne Tirane dhe i rivarrosi me ceremoni shteterore!!… Shikoje gjithe ato formacione partizane, gjithe ate Ushtri Antifashiste Nacionalçlirimtare pa Komisarin dhe Komandantin e saj historik, Enver Hoxhen!! Po na turprojne edhe ne sy te botes demokratike keta honxhobonxho…