epa08028524 French farmers block the ring road with their tractors carrying a sign reading 'Macron, answer! #saveyourfarmer' during a demonstration in Paris, France, 27 November 2019. Thousands of farmers and their tractors gather in the French capital to protest a series of measures taken by French government. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
Botë

Pas Gjermanisë, Fran​cës dhe Belgjikës edhe fermerët spanjollë nisin protestat

MADRID, 30 janar /ATSH-ANSA/ – Fermerët spanjollë kanë njoftuar bashkimin e tyre me lëvizjen protestuese evropiane, duke bërë thirrje për mobilizim në të gjithë vendin.

Sindikatat bujqësore Asaja, Coag dhe Upa kanë shpallur një kalendar protestash për të kërkuar “ndryshim të politikave europiane dhe një plan tronditës të ndërhyrjeve të qeverisë në favor të territoreve kundër krizës që po përjeton sektori”.

“Protestat janë në përputhje me ato të fermerëve të tjerë europianë”, shtojnë sindikatat/ /os/