Lëvizja\UÇK

Fitore Mala: Në kujtim dhe nderim të studentit Nuhi Berisha – Lulëkuqes së Pranverës Shqiptare

Në 40 – vjetorin e demonstratave, sot kujtojmë dhe nderojmë studentin, Nuhi Berisha, i cili ishte njëri ndër lulëkuqet e para të Pranverës Shqiptare, që bëri histori! Lavdi për jetë e mot heroizmit të tij djaloshar!

Në një gozhdë të ndryshkur

Varur një xhaketë

E larë me gjak

E shpuar anë për tej 2x

Nëna përkund djepin

Nëna fshika ballin

kjo xhaketë e vjetër

Seq ja kujton djalin 2x

O, bir kur të rritesh

Ruaj këtë xhaketë

Se rrënjët e lirisë

Nuk humbin asnjëherë 2x

Do të vijë dita

E bardhë dhe për ne

E merr këtë xhaketë

E qon në muze 2x

“Nina-nana djalë ma i miri

Mu bafsh trim si Rexha e Nuhiu

“Dhe liria erdhi

Po mirë që e pa dhe nëna

djali i saj dha jetën

E sot buqet kënga 2x

Postimet e fundit !