Komenti

Besim Zyberi: Veprimtari bandash kriminale apo veprimtari dhe prani e shtetit kriminal serb në Kosovën Veriore

“Banda kriminele serbe”, në sensin klasik të cilësimit të tyre, në Veri të Kosovës, nuk ka!!!
Ky emërtim, gjatë gjithë periudhës pas lufte, bëhet me qëllim që të relativizohet ndikimi i fuqishëm i shtetit serb atje dhe mungesa e pranisë së juridiksionit të shtetit të Kosovës, në aspektin formal dhe faktik!
Në Veriun e Kosovës, situatën në kontrollë e ka-shteti serb!
Fatkeqësisht, me aprovimin edhe të një pjese të rëndësishme të faktorit ndërkombëtar!
E vetmja shenjë e prekshme e shtetit serb që mungon atje, janë kazermat formale ushtarake!
Të ashtuquajturat-Banda Kriminele serbe, në të vërtetë janë segmente të organizuara shtetërore serbe.
Nësë kërkohet cilësimi i natyrës kriminele të dikujt, pyetja që merr një përgjigje të thjeshtë është: a ka në botë organizatë më kriminele sesa që është vetë shteti serb!?
Përgjigjja e vetme do të ishte: nuk ka!
Qeveria e Kosovës, nuk ka probleme me banditë serbë në Veri, por me vetë shtetin kriminel serb atje!
Ndryshe, do të ishte edhe më e patolerueshme, që një shtet si Kosova, të mos mundet për 23 vjet të neutralizojë një grup banditësh ordinerë!
Qeveria e Kosovës, duhet ta akuzojë Serbinë publikisht për forma të padeklaruara okupimi të territorit të saj në Veri, e jo të relativizojë problemin me cilësime për aktivitet ilegal kriminel të grupeve të caktuara!