Shqipëria/Aktualitet

Akademikë, studiues e pedagogë nga Tirana e Shkupi vizitojnë Prekazin dhe nderojnë Dëshmorët e Heronjtë që me luftën, heroizmin dhe rënien e tyre shkruajtën faqe të lavdishme të historisë së Shqipërisë

Pas Konferences Shkencore për Pranverën Shqiptare ’81, per vellezerit tane nga Shqiperia Nene u organizuan vizita ne Prekaz, ku u bene homazhe tek varret e Jasharajve, mbi gjakun e te cileve eshte ngritur shteti i Kosoves. Pastaj vizituam kullat e Jasharajve, aty ku krah per krah me burrat luftan edhe grate dhe femijet, fale te cileve ne sot frymojme shqip. Ne krye te delegacionit te përbër nga akademikë, studiues e pedagogë nga Tirana e Shkupi ishin Skender Gjinushi, kryetar i Akademise dhe Shaban Sinani sekretar shkencor i kesaj Akademie, i cili ishte edhe pjese e Levizjes per çlirimin e Kosoves. Ne Prekazin legjendar na priti dhe shoqeroi kryetari i komunes Skenderaj, Bekim Jashari, pinjoll i familjes emblematike te Jasharajve nga Prekazi. Me kete rast vizituam kompleksin e ngritur ne Prekaz, por edhe kullen e Tahir Mehes dhe ate te Ahmet Delise.

Agim Sylejmani