Vështrim/Analizë

Xh. Gjini: Religjioni

RELIGJIONI (feja, besimi)
Religjioni është i verbër (s’ka sy). Religjioni është i shurdhër (s’ka veshë). Religjioni është memec (s’ka gojë). Religjioni është pa mend (s’ka tru). Religjioni nuk është çështje shpirtërore (s’ka shpirt).
Syri, veshi, goja, mendja dhe shpirti i religjionit është armata e klerikëve… Kjo armatë klerikësh është parazitja më e madhe dhe më e dëmshme e një shoqërie dhe vendi…
Rezultat i predikimit dhe veprimtarisë së organizuar të kësaj armate klerikësh, që i shërben klasave dhe shteteve sunduese – shtypëse e pushtuese, janë: ndasia, paragjykimi, mostoleranca, urrejtja, përçarja, dhuna, konfliktet dhe luftërat midis popujve dhe vendeve – civilizimeve…
Popujt – vendet që arrijnë ta bëjnë zap dhe ta përdorin për interesa të tyre armatën e klerikëve e kanë shumë më të lehtë jetën, zhvillimin dhe përparimin (parajsa e tyre është në këtë botë)…
Prandaj, njeriu, të cilit natyra-perëndia i dha sytë, gojën, veshët, shpirtin dhe sidomos mendtë, nuk i beson dogmës së religjionit që përdoret nga armata e klerikëve të strukturuar kundër harmonisë, paqesë, mirëkuptimit, dashurisë, vëllazërisë e mirësisë midis njerëzve…

Postimet e fundit !