Arkiv / Ripublikim

Xh. Bislimi: Shqipëria do bashkim

Prishtinë, 15 mars 2012 (ripublikim)
Nuk janë të sotit dhe as të rastit këto mjegulla dhe bubullima në qiellin shqiptar… Kështu do ta kemi derisa kombi shqiptar dhe Shqipëria të jetë e copëtuar…
Nuk duan që shteti i Kosovës të jetë shtet shqiptar, sepse e dinë që do të bashkohet me shtetin tjetër shqiptar… Prandaj, kanë bërë një projekt sipas të cilit Kosova duhet të jetë e lidhur me ca fije herë të dukshme dhe herë të padukshme me Serbinë që të shtyhet dhe pengohet sa më gjatë bashkimi i shtetit të Kosovës dhe i krahinave të tjera shqiptare në një shtet të vetëm, në një Shqipëri.
Ky është thelbi i çështjes… Krejt mjetet, propaganda dhe mekanizmat tjerë formalë e joformalë janë në shërbim të këtij qëllimi dhe projekti antishqiptar…