Arkiv / Ripublikim

Xh. Gjini: Dëgjo mirë, o popull shqiptar! (ripublikim)

DEGJO MIRE O POPULL SHQIPTAR!

Prishtinë, 23.6.2012

Ne Bruksel eshte nenshkruar marreveshja per qarkullim te lire midis Kosoves dhe Serbise!… Kur te doni mund te shkoni ne Serbi, mund te kaloni ose te vini neper Serbi… Vlen edhe sigurimi.

Por ama, nje gje nuk mund ta beni: neper Kosoven tuaj nuk mund te levizni…!!! Ne nje te katerten e tokes shqiptare te Kosoves nuk mund te shkelni, sepse ajo pjese eshte e mbyllur per shqiptaret me barrikada…!!! Veriu i Republikes se Kosoves mbetet edhe me tej i barrikaduar nga Serbia dhe toke e ndaluar per shqiptaret, sepse akoma nuk ka perfunduar plotesisht procesi i bosnizimit te Kosoves…!!! Duhet te behet edhe “Zajednica serbe” ose shteti serb ne shtetin e Kosoves e pastaj te ridefinohen “marredheniet” me te dhe kushtet e qarkullimit te lire per shqiptaret ne vendin e tyre…!!! I marrofte i madhi zot, i nxente buke e atdheut dhe e popullit ata qe me “deshiren” e tyre dhe per ca interesa e per pak pushtet, per pak pasuri e per pak lavdi po e bosnizojne Kosoven shqiptare!