Kulturë\Letërsi

Xhelal Hoxha: Asnjëherë anonim… (poezi)

Asnjëherë anonim…

 

Në jetën time nuk kam dashur e nuk desha kurrë

 

dhe nuk do të doja assesi, të jem asnjëherë anonim!

 

Gjithmonë jam munduar e kam punuar si një  burrë,

 

që ta dua e ta çmoj përjetë vendin tim, deri në çlirim!

 

Të mos jam i mbuluar asnjë here, as i maskuar

 

Të jam i qetësuar, i plotësuar në paqe e në dashuri…

 

Ngase i lirë në këtë  jetën time, të rrezikuar e të mashtruar…

 

Për njeriun që ishte, e do të mbetët, njeri!

 

Nuk  doja  të jam një skllav, i robëruar e i pushtuar,

 

përveç shëndetit e fatit të përbashkët, por i lirë!

 

Mirë por, të jam shpirtërisht i pushuar dhe i rehatuar,

 

të shkoja gjithashtu; edhe në botën tjetër, me një vepër të mirë!

 

Dua të përfundoja jetën time njerëzishëm

 

ashtu siç i ka hije, çdo njeriu të uruar…

 

Ndonëse atje gjithmonë  i vetmuar, por i lartësuar;

 

në amshim atje tek Hyji ynë, në përjetësi i bekuar!