Shqipëria/Aktualitet

Profecia e Enver Hoxhës për Shqipërinë që dëshironin armiqtë e saj

“Armiqtë,na quajnë konservatorë, sepse dëshirojnë që ne të jemi liberalë, sepse kërkojnë që Shqipëria socialiste të mos jetë socialiste, por e varur kokë e këmbë nga ata. Ata duan që tokat t’u kthehen kulakëve, bejlerëve, latifondistëve dhe fshatari të kthehet në gjendjen e vjetër. Ata duan që fabrikat e uzinat të bëhen pronë e borgjezisë së re dhe punëtori të kthehet në shërbim të borgjezisë, në punëtor me mëditje. Ata duan që gruaja shqiptare të korruptohet shpirtërisht e fizikisht, duan që rinia të degjenerohet, të hidhet halahup e të marrë narkotikë; që shkollat të mbyllen; që vagabondazhi, krimi, papunësia e emigracioni të lulëzojnë; që feja të sundojë mbi shpirtërat e njerëzve dhe të ndihmojë këtë degjenerim, që ata e quajnë “modernizëm”, “liberalizëm”.

(Enver Hoxha, Raporte e fjalime. Vitet 1972-1973, f.263-269).