Kulturë\Letërsi

Musa Krasniqi: POEZI

TI QË URRENË SKËNDERBEUN

Ti që urrenë Skënderbeun

S”e ke idenë për Atdheun

Ke mendje të shpërlarë

Je me zëmër joshqiptar

Sa një gomar ske vlerë

Facë njeriu, por pa nder

Gjakun ujë n’damarë e ke

Më i keq se një armik je

S’din fare të turpërohesh

Nga askush të frikohesh

Pos shpatës së Skënderit

Edhe grushtit të Enverit

Gjergjin ore njeri i marrë

Fqinjët duan me n’a marrë

Me ngritë të tyren histori

Mbi gënjeshtra si gjithënji

Kemi njerëz si ti që pallin

Atdheun synojnë t’na kallin

Pallin e nuk pushojnë

Armiqt haptaz i ndihmojnë

Me mendje jo të kthjellta

Kanë qellime të errta

Veshën t’na e bëjnë të huaj

E gjuhën të n’a e shuajnë

Gjergj Kastrioti Skenderbeu

Është emblema vet Atdheu

Është për kombin flamurtar

Kryeheroi i jonë kombëtar

Te Heroi ynë është një gabim

Emrin duhet ta kishte

Kryetrim… As Gjergj as Skënderbe

E mbiemrin Atdhe, Atdhe

Gëzuar 28 Nëntori!

HISTORIA E KOSOVËS SË RE / THIRRJE

Mbaroj paqësorja nga LDK-ja

Nisi luftën shpresa LPK-ja

Më pastaj u quajt UÇK-ja

S’bashkëpunonin njëra me tjetrën

Serbia vazhdonte t’bënte t’vetën

E para të dytën xhelozonte

Luftën heroike ia vështirësonte

Nga Serbia populli u masakrua

Ndihmë e madhe nga NATO u ofrua

U fitua me luftë pamvarësia

U vërtetua me drejtësi shtetësia

Çka bënë politikanët tanë ?!

Filluan njëri – tjetrin t’a “hanë”

N’pozita e kollare u dashuruan

Menduan që te Zoti shkuan

Truri më shumë nuk u punonte

Populli e Atdheu s’ju interesonte

Sytë iu errësuan pas egoizmit

Rjepën vendin përmes privatizimit

Me hajni s’dinin të ngopeshin

T’pamençurit dot s’dorëzoheshin

Bashkëkoheshin vetëm për t’luftuar

T’mençurit politik të pa provuar

Armikun e lanë krejtësisht n’harresë

Ndaj dëshmorëve u bënë t’pabesë

Kjo kohë kështu me vite zgjati

I tillë ishte i mëmëdheut fati

Ku je tani ore i shumëvuajtur popull?

Ke mbetur duke u sjellur rrotull

T’paditurve u besove tepër gjatë!

Ke mbetur n’mes të rrugës i ngratë

Lufta çlirimtare po t’sulmohet

Sakrifica gjakderdhja po t’mohohet

Shkaku i prijësve tu të paditur

Armikun keq e kanë llogaritur

Kthjellu ore popull i lashtë shqiptar

Shpejt dhe një orë e sa më parë

Të korruptuarit prap po bashkohen

Kurrë nuk pritet që të përmirësohen

Pushtetin duan t’a kenë me çdo kusht

Që t’mbajnë popullin peng e n’grusht

Secili dëshiron t’bëhet president

Edhepse n’mendje t’gjithë janë dement

S’kanë ndërmend fare të dorëzohen

Në një qeveri t’re duan të harrnohen

Edhe një herë t’na turprojnë para botës

Duke shkelur ligjin dhe vlerën e votës

O popull bujar e i urtë shqiptar

Ndalojë njerëzit e marruar grabitqar

Që edhe me armikun bashkëpunojnë

Vetem e vetem karriket mos t’i lëshojnë

Falin tokë, ujë, bjeshkë edhe male

S’mërziten fare për të tuat halle

O popull shqiptar dikur krenar

Mos lejo t’udhëheqësh me t’pambarë

Eja i tëri me diellin dhe hënën

Gëzoje babain dhe nënën

Sqarim : LDK- lidhja demokratike e Kosovës, LPK- Levizja Popullore e Kosovës, NATO- aleanca ushtarake perendimore. Me “babain” mendoj Atdheun, Me “nënën” mendoj Mëmëdheun

dhjetor 2020