Kulturë\Letërsi

Hero sot është ai që lexon e jo ai që shkruan (Xh. Spahiu)

Mendime për LIBRIN…

Miq të mirë, libra të mirë dhe një ndërgjegje e qetë, kjo është jeta ideale – Mark Tuein

“Vetëm gjysma e librit shkruhet, për gjysmën tjetër duhet të shqetësohet lexuesi…”(Joseph Conrad)

“Për të kuptuar dallimin që ekziston mes leximit të një historie në internet ose në një libër, mbyllni sytë dhe vendosni pëllëmbën e dorës tuaj, së pari në ekran dhe më pas në faqen e librit. Kontakti me letrën, i quajtur edhe “libridin”, na bën të kuptojmë ndryshimin…”. (Luciano De Crescenzo)

“Librat respektohen duke i përdorur, jo duke i lënë pas dore…”. (Umberto Eko)

“Miq të mirë, libra të mirë dhe një ndërgjegje e qetë: kjo është jeta ideale”. (Mark Tuein)

“Mos lexoni siç bëjnë fëmijët, për t’u zbavitur apo siç bëjnë ambiciozët për të mësuar. Jo, lexoni që të jetoni”. (Gustav Flober)

“E kam imagjinuar gjithnjë parajsën, si një lloj biblioteke” (Jorge Luis Borges)

“Kur kam pak para, blej libra; dhe kur më tepron ndonjë gjë prej tyre, blej ushqim dhe veshje”. (Desiderius Erasmus)

“Ne jetojmë për librat”. (Umberto Eko) “Nëse ke një kopsht dhe një bibliotekë, atëherë ke gjithçka që të duhet”. (Cicero) “Librat janë pasqyra: pasqyrojnë atë çfarë kemi brenda…”. (Carlos Ruiz Zafon) “Kur të mos jesh më pjesë e imja, do të të heq nga kujtesa shumë yje të vegjël, atëherë qielli do të jetë kaq i bukur, saqë e gjithë bota do të bjerë në dashuri me natën…””. (Uilljam Shekspir)

(Përgatiti Jorgo Mandili)