Shqipëria/Aktualitet

Hapja zyrtare e negociatave për anëtarsimin e Republikës së Shqipërisë dhe asaj të Maqedonisë

Dy shtetet e Shqipërisë, Republika e Maqedonisë dhe Republika e Shqipërisë, mbajnë sot në Bruksel Konferencën e Parë Ndërqeveritare me Bashkimin Evropian, që shënon hapjen zyrtare të bisedimeve për anëtarësimin e të dyja vendeve në Bashkimin Evropian.

Kryeministri Edi Rama ndodhet sot në Bruskel për ku së bashku me kryeministrin e Republikës së Maqedonisë së Veriut,  Dimitar Kovaçevski, u pritën nga Ursula von der Leyen, Kryetare e Komisionit Europian.

Mëngjesin e sotëm, kryeministri Edi Rama u shpreh se, “sot Shqipëria ulet në tryezën e madhe të Europës së Bashkuar për të filluar negociatat për anëtarësimin”.

Postimet e fundit !