Lëvizja\UÇK

Dritëro Kadolli: Dialog i supozuar (bazuar në realitet)

1.
Hetuesi i Gjykatës Speciale – Deshmitari. H – a je mbajtur nga UÇK-JA. D- po H- ku ashtu? D-në kampe të improvizuara! H- çka ka qene arsyeja? D- kame qene ne LDK. H- Me forcat Serbe a ke bashkpunuar? D- Po shiko rezistenca paqesore ka qene kunder edhe kunder UÇK- se. H- po te pyes per forcat Serbe a ke bashkepunuar? D- duke qene kunder UÇK- se kemi bashkepunuar me forcat e Serbise. H- Qfare bashkepunimi keni pase? D- Po here pase here i kemi informuar per levizjet e UÇK-se. H – a mendon se ke vepruar mire? D- po keshtu kemi pase instrukcione nga eproret tane qe kane qene edhe udheheqes te LDK- se. H- Kush kane qene ata udheheqes? D- ne para viteve 90 kemi qene pjestare te UDB- se se bashku , pastaj disa u integruan ne LDK me instrukcioneve te UDB- se. H- po si je trajtuar ne kampe nga UÇK? D- Po ne kemi qene te ndaluar kushtet i kemi pasur njete si Ushtaret . H- A keni pase maltretime? D- Jo sa e kemi merituar, na kan dhene buke bajate me hanger. H- pse te ka liruar UÇK? D- Gjate lirimit na kane thene qe ne nuk vrasim Shqipetare kemi dale ta çlirojme vendin edhe na ka dhene vrejtje qe ta ndalim bashpunimin me forcat Serbe.
2.
Hetuesi i Gjykatës Speciale – Deshmitari. H- pase perfundimit te luftes si je gjetur? D- pas luftes kemi pas instruksione te vazhdojme ne LDK, nje pjese e jona eshte punesuar ne organizata nderkombetare. H- Ju qe keni qene ne LDK qfarë detyra keni pase? D- Se pari jemi improvizuar si ushtare te UÇK- se. H- Si ushtare te UÇK-se? D- kemi pase instruksione nga UDB- ja qe ne emer te UCK-es te uzurpojme sa me shume prona shteterore dhe private te serbeve ne Kosove. H- cka ka ndodh me ato prona? D- pronat i kemi ende ne shrytezim , gjithashtu kemi pas filluar tregetin me Serbi me mallra. H- Me qfare mallra? D- me mallra te ndryshme ushqimore ,material ndertimore, derivate etj. Kosova ka pas nevoje per gjithçka ne i kemi sjellur. H- per tregeti duhen para, nga i keni marre? D- po ka qene nje Fonde i Kosoves qe eshte quajtur 3% zakonisht aty kemi marre te holla per tregeti. H- po fitimin e kesaj tregetije per cka e keni perdore ju? D-nje pjese eshte investuar per degradim te UÇK me ane te mjeteve te informimit si dhe sponzorizimin e agjentve te flasin kuder luftes. H – po pse kunder UÇK se? D- ne kemi marre instruksione te qarta nga eproret ne Beograd se LDK duhet ti fitoje zgjedhjet e ne ate pune e kemi bere. H- me qfare mjete keni ndihmuar? D- çka do qe ka pase nevoje edhe me vrasje te antareve te LDK se. H – pse ka pas te vriten antaret e LDK se? D- Po siq na thoshin.Populli Shqipëtar gjithmone i perkrahe viktimat dhe te duken se jane vra nga UÇK-JA H- dhe LDK fitoje apo? D- LDK fitoje por perkrahja per UÇK ishte e madhe. H- e çka ndodhi pastaj? D- pastaj morrem instrukcione qe duhet te paraqitemi ne UNMIK qe te japim deshmi kunder komandanteve te UÇK-se.
3.
H – po ne UNMIK çka thate, a treguat te verteten? D- Per UNMIK kemi pase instruksione nga eproret tane H- Cilat kane qene ato? D- po ne duhet te deshmojme kuder Komandanteve te UÇK se. H- sa eshte e shtrire struktura e UDB se ne Kosove? D- shume disa jane edhe deputet disa kane qene ministra bile edhe kryeminister kemi pase nga struktura jone. H- po per Komandantet e UÇK si shkoje puna? D- ne baze te deshmive tona jane denuar disa nga Unmik dhe Eulex por jo sa duhet, nuk eshte arrite qellimi. H- pasaj si keni vepruar? D- disa nga ne jemi dekonspiruar me ndihmen e UDB se kemi emigruar jashte Kosoves dhe kemi vazhduar bashpunimin me UDB dhe faktorin nderkombetare. H- cili ka qene rezultati? D- po ka linde nevoja qe te formohet nje Gjykatë Speciale jashte Kosove e cila per baze ka nje raport te komisionit te LDK se per krime lufte. H- a keni arritur kete qellim? D- besoje qe po tash po japim deshmi kemi instrukcione te qarta si nga UDB- ja. H- me kaqe po e mbyllim biseden – por Jo zyrtarish po ta them që UÇK paska qene shume zemer bardhe. D- pse po mendon keshtu? H- po te kishte ndodhe kjo ne vendim tim K… ti dhe shoket e tu nuk do te jetonit më, po vertet lufta qenka bere vetem kunder Serbise per Liri apo siq thone disa Krenaria Kolektive.