Mbrojtja Civile Italiane është në gatishmëri për shkak të valës së madhe të të nxehtit që nga sonte do të rrisë ndjeshëm temperaturat e saj, kryesisht në Jugun italian por jo vetëm.

Temperatura pritet të kalojë dyzet gradë dhe të krijojë probleme në Palermo dhe Catania në Sicili, në qytetin verior të Triestes, në Perugia në Italinë qendrore dhe në Bari në Pulia. Në këto zona vigjilenca është më e larta, në “të kuqe” .

S1

Në të njëjtën kohë, Roma, Firence, Bolonja dhe Ankona janë në një nivel alarmi portokalli. Kujtohet se, sipas parashikimeve, termometri gjatë fundjavës pritet të arrijë 47 gradë në rajonin më të madh të Napolit dhe 46 në Sicili dhe rajonin më të gjerë të Barit.

Në Siçili, në të njëjtën kohë, vala e madhe e nxehtësisë favorizon gjithashtu shpërthimin e zjarreve. Zjarrfikësit, Mbrojtja Civile dhe burra dhe gra të Shërbimit Pyjor në orët e fundit që veprojnë në zonën e Palermos dhe Catania .

S3

Në rrethin Fosa Creta të Katania, dhjetëra familje janë detyruar të largohen nga shtëpitë e tyre. Trafiku u ndërpre në një sërë rrugësh kryesore të qytetit, ndërsa flakët shkatërruan plazhin e organizuar “Le Capanine” . Ka gjithsej katërmbëdhjetë shpërthime në Katania dhe rrethinat e saj.

Për të lehtësuar punën e Brigadës së Zjarrit dhe Mbrojtjes Civile, u vendos që të mbyllej përkohësisht aeroporti “Fontanarossa” në Katania.

S2

(BalkanWeb)