Botë

Stuhi e fuqishme… Gjendje e jashtëzakonshme në Kanada

Provinca British Columbia në Kanada ka shpallur gjendjen e jashtëzakonshme pasi u godit nga një stuhi e fuqishme që shkatërroi infrastrukturën rrugore. Forcat e Armatosura kanadeze janë mobilizuar për të ndihmuar mijëra banorë që kanë mbetur të bllokuar prej ditës së diel.

Kryeministri Justin Trudeau kërkoi ndihmë gjatë një vizite në Uashington dhe tha se trupat do të ndihmojnë për rindërtimin.

Një grua vdiq nga rrëshqitja e tokës dhe dy persona janë shpallur të humbur.

Autoritetet rajonale ia kanë atribuuar katastrofën natyrore efekteve të ndryshimeve klimatike. Impakti i këtyre të fundit në frekuencën e stuhive është ende i paqartë, por temperatura e deteve e oqeaneve është rritur.

Kjo grumbullon më shumë energji që shkakton uragane, tufane e ciklon dhe si rezultat stuhitë janë më të fuqishme.