Arkiv / Ripublikim

Xh. Gjini: Nuk e kemi hiç lehtë

Prishtinë, 19 nëntor 2020 (Ripublikim)

(Ne me OJQ, ata me shtet!)

Shteti Ame, i zene me mosmarreveshjet e brendshme “demokratike” e “pluraliste”, s’po vihet akoma ne “balle te ketij kombi e te kembet e tij”, kurse shteti tjeter i Shqiperise, Kosova, nuk po e merr veten nga pasojat e pushtimit te gjate dhe nga “nogdaunet” qe po merr edhe per gabimet dhe fajet e klases se tij politike e shteterore!…

Lufta, e të gjitha llojeve dhe me të gjitha mënyrat e mjetet, kundër lirisë dhe Pavarësisë së Kosovës dhe kundër interesave të kombit shqiptar po organizohet, po udhëhiqet e po zhvillohet nga shteti i Serbisë… Kurse ne, shqiptaret, po i “rezistojme” e po i kunderpergjigjemi me OJQ (Shoqata), individualisht, me grupe e veprime te pa koordinuara!!? Shteti Ame, i zene me mosmarreveshjet e brendshme “demokratike” e “pluraliste”, s’po vihet akoma ne “balle te ketij kombi e te kembet e tij”, kurse shteti tjeter i Shqiperise, Kosova, nuk po e merr veten nga pasojat e pushtimit te gjate dhe nga “nogdaunet” qe po merr edhe per gabimet dhe fajet e klases se tij politike e shteterore!… Me kete marredhenie (raport) forcash dhe nga keto pozita veshtire do ta kemi… Kjo i bie sikur ne po qellojme me gure, kurse ata (Serbia) me bateri topash, me aviacion, me tanke e raketa! Prandaj, OJQ-te autoktone, individe me ndikim e grupe te caktuara (elita, etj.) do te benin mire dhe DUHET te bejne presion e te kembengulin qe punet e interesave te kombit, perfaqesimin, zhvillimin dhe mbrojtjen e tyre t’i marrin institucionet shteterore, sepse per ate pune jane krijuar, per ate pune zgjedhen njerezit ose emrohen ne krye te tyre dhe, ne fund te fundit, per ate pune financohen dhe paguhen nga fondet qe mbushen nga mundi dhe djersa e popullit… OJQ-te do t’i kene krah te tyre! Kaq!