Kulturë\Letërsi

Mehmet Bislimi: Poezi për atdhetarin Fazli Graiçevci që u bë shtizë e Flamurit tonë kuq e zi

Univers

(Fazli Grajçevcit)

 

përditë po i zvogëlojmë borxhet

përball jetës sonë të varfër

shprehimisht

vitet që na takojnë po zvogëlohen

numra në rënie

shtrëngatat ziliqare na kanë rrethuar

 

arkeologu pranë ashtit fosil

gojëhapur e hutuar mbeti

retë ngarkuar plot me shi

ulur por si kësulë e bardhë

mbi majat e larta të Golashit

atje ku flamuri i ëndrrave tuaja

zhurmshëm po valon

 

me zvogëlimin e viteve

dhe borxhit ndaj jetës

pengu i borxhit një ditë

mbetur fashitur brenda vetes

të porta me rrapëllima do na trokasë

për të marrë hakun e së vërtetës

do t’na thërras

kush (s)më thotë

e kemi zvogëluar borxhin

për vëllain e motrës

për birin e tokës

për Fazliun e nënëlokes

që dashuri i fali atdheut

i fali jetës

i fali tokës
Fazliu i nënëlokës

 

Gusht, 2021