Kulturë\Letërsi

Ismail Gashi: Të jemi siç ishim (poezi)

TE JEMI SIÇ ISHIM !

Shtatë vjet

Jetuam të lumtur

Deri na u vu prita

Një hije tinzare.

Na kishte lakmi

Zilia inatqore

Na ndiqte mëni

Na ndau e përçau

Në skajshmëri

Të mos shihemi

As në afërsi

Të mos flasim

As kurrë

Të urrehemi

Se jemi një

Do vije dita

Të përqafohemi

Si dikur.

Kërkojmë

Të falur

Unë e ti.

Kurrë të hidhëruar!

Kurrë me urrejtje!

Të mendojmë

Vetëm lumturi.

 

 

NE VEND TE URIMIT

 

As një moment

As ditë as natë

Prania yte

Nuk mungon.

Asnjë çast

As këtë natën 

Të ndrrimit

Të motmoteve

Uratën për Ty

Nuk e ndal.

Për shendet

Fizik e mendor

Siguri

Nga fjalët banale

Nga trishti

Mendimi i lig

E qellimi i keq

Nga synimi hipokrit.

Kujdes!

Nga inatet

Nga largimi

Mosdurimi

E urrejtja.

Të uroj 

 Të jesh

Gjithmonë

Siç ishe

Dhe tash

Si je!