Kulturë\Letërsi

Ismail Gashi: Shtatë dhembje (Poezi)

SHTATE DHEMBJE!

 
Shtatë dhembje

Dërmuan trupin tim

Shtatë mundime

Përjetoi zemra ime

Malli

Shtatë fish

Më mbyti.

Brengat

Shtatë herë

M’u shua

Shpirti

Shtatë pash

M’u varros

Në dhe.

 

   LEXOJE MALLIN TIM

 Në fytyren time

Lexoje mallin tim

Te shkruar me lot.

Lotet shkronja

Flasin mallin tim

Lexoni ju

Rreth meje

Lexoje edhe ti

Mos u largo

Mos ik në harresë.

Gjyshi!

Nuk të harron

Që aq shume e don!

 

 DO FLASISH DIKUR…!

 Tash sa ditë

Ti fëmijë

Do t’i kujtosh

Do t’ju flasish

Të tjerëve.

-Jemi izoluar natyrshëm

Nga Pademia Virusi-Korona

Covid-19.

Nuk di

Sa do zgjas

Përmallimi ynë

Deri në përqafim.