Kulturë\Letërsi

Ismail Gashi: Kërcënim për shtëpinë time (poezi)

 KERCNIM  PER SHTEPINE TIME?!

 Ditën e puntorëve

Një Maj i këtij viti.

Foli me zë kërcënues

Do thërras policinë

Nëse edhe njëherë

Vije si sot këndej !

Ju përgjigja;

Thirre sot

Mos e le për nesër!

Se shtëpinë time.

Kurre !

As dje as sot

E as nesër

E as kurrë!

Nuk ka pasur

As nuk do ketë

Forcë njerëzore

As shtetërore

Nuk ka ligj

E kanun njerëzor

As ligj fetar

As  Bibël

As Kur’an

Shtëpinë time

Të ma ndal !

Kjo ishte

Eshtë e do jetë

Shtëpia ime

Ku kam lindur

Jam rritur

E ku do vdes !

Kam fëmjët

Trashigimtare

Dhe trashëgim

E kam

Nga të parët

Dhe do kem

Dem baba dem.

Sa të ketë jetë

Në këtë planetë

Të të gjallëve.

 

VEND TE URIMIT

( Për Bajramin e madh)

 

Së pari të uroj shëndet

Rehati shpirtërore

E siguri materiale.

Të dëshiroj

Viirtyte njerëzore

Krenari

Për përkatësinë

 Kombëtare.

Dashuri për atdheun

Popullin

E gjuhën kombëtare..

Të uroj miqësi

Të sinqertë njerëzore

Respekt për dëshmorët

Kënaqësi  për lirinë

Konsideratë e krenari

Për traditën kombëtare

Lavdinë historike.

Respekt mendimit

E besimit ndryshe.

Mbi të gjitha

E gjithçka

Për Lirinë e popullit

E Atdheut.

NE DITEN E FEMIJES

 

Nga malli e benga

Me eshte krijuar

Ne mendje

Frika dhe bindja

Se, me vendim

Te se drejtes

Ke mbetur

Ne mjedise

Te padrejte.

Tash Femje

I te Dhjetave

Me kufizime

Te ashperta

Ne fjale, mendim

E lëvizje te lire.

Madje…

Edhe ne shikim !

Me rende

Se nje i burgosur

Per krime te renda.

Ku eshte e drejta

Per Ty ?!

Ku janë te drejtat

E njeriut?!

Ku janë kompetetet

Ku eshte

Liria e jetës?

Ku eshte e drejta

Dhe dashuria

Ndaj fëmijës?

Ku eshte prindi

I ndaluar!

Qe mendon gjithmone

Per te

E me te!

Ku eshte njerëzimi?

Ku eshte

E drejta e fëmijës …?

E shekullit 21 ?! .