Kulturë\Letërsi

Ismail Gashi: Erdhe si dielli (poezi)

ERDHE SI DIELLI

Erdhe si rrezja

Gëzove oxhakun

Sofrën dhe fisin

Na lumturove

Me bardhësi

Të gjithve.

Babin

E përqafove

Me shtergim katarsis

Plotëni malli

E Brenge

Për shëndetin

Gëzim jete

Mes lotësh

Shikoheshim

Me gjyshin

Qeshje gëzimi

Nanushi

Përgatiste krofne

Plotësim malli

Për mbesën.

Në fytyra tona

Gëzimi yt

Bëri mrekulli

Zbardhi shtëpinë.

 

 

M’U TRET MALLI

Malli m’u tretë

Si gjeth vjeshte

Që bije në trotuar.

Më mbeti brenga

Peshë

Mbi shpirtin tim.