Kulturë\Letërsi

Bedri Halimi: Ulërima e zotërave të vegjël në kafene (poezi)

ULËRIMA E ZOTRAVE TË VEGJËL NË KAFENE

 

Përditë lindin zotra të vegjël

Dhe përnatë ndërrohen

Në ulërimën e kafenesë

 

Dhe dënojnë pa dëshmi të re

Të mitologjisë së koklavitur

Të zhytyr në llugë në kallamet e kënetave

 

Dhe gërmojnë nën shi varrin e vet

Dhe nga varri kërkojnë dalje në detë

Duke vajtuar zotrat e palëndueshëm

 

Pa gazeta është vendi i vdekjes së tyre

Ata i dinë të gjitha

Me ta edhe orët kanë filluar të çmenden