Shqipëria/Aktualitet

Akademi për 40 – vjetorin e Pranverës Shqiptare ’81 edhe në Pejë

Me këtë Akademi përkujtohet dhe nderohet edhe Heroi i LPK – UÇK – së dhe i krejt Shqipërisë, Xhemajl Fetahaj.

Keshilli Organizues “Pranvera Shqiptare ’81 ka organizuar gjate gjithe muajve te ketij viti veprimtari qe i kushtohen 40 – vjetorit te demonstratave te vitit 1981. Veprimtari jane organizuar ne shumicen e qyteteve shqiptare ne bashkepunim me komunat. Akademia per Pranveren Shqiptare ’81, ne kuader te saj edhe kujtimi dhe nderimi i Heroit te Kombit shqiptar, Xhemajl Fetahaj, do te mbahet edhe ne Peje, me 5 qershor 2021, ne oren 12, ne bashkepunim me komunen. Kurse me 10 qershor Instituti i Historise do te mbaj Konference shkencore per Pranveren Shqiptare ’81. Gostivari organizon Akademi per 40 – vjetorin e demonstratave me 12 qershor… Pastaj, Lypjani, Daradania (Kamenica), Struga…