Kulturë\Letërsi

Adem Gashi: Edhe lodhet fjala (Poezi)

EDHE LODHET FJALA

U lodh dhe fjala, u ngrys, u mpak

dhe streha e poezisë më shiun s’ia pret,

kush e mendonte të vyshkur një zambak

në një kopsht a yrt që mbet?

Kush e mendonte se në tryezë një mizë

është më sovrane se ti,

se dorë e padukshme hedh një shtizë

dhe të godet shitueshëm në ijë.

Dhe thua: punë që ndodhin, ligje jete,

dhe e ndien si sosesh nga pak,

veçse papritmas një qenie tjetër

përbrenda të shfaqet dhe fëmijë dhe plak.

Edhe mund të lodhet fjala, ja u mpak

dhe në murin e poezisë ndien drithërimë,

po në grahmat e fundit shpërthen sakaq

fontanë dashurie me ritëm e rimë.