Shqipëria/Aktualitet

FOTOT E RRALLA: Marubi tregon Shkodrën e përmbytur në dhjetor 1935. Pse u ndalën përmbytjet vetëm në vitet e shtetit të Hoxhës

Këto foto të rralla të botuara sot nga gazeta DITA i përkasin arkivës Marubi.

Ato japin një pamje të qytetit të Shkodrës të përmbytur nga lumi Kir.

Janë shkrepur nga Kol Marubi në 31 dhjetor 1935.

Veç kuriozitetit historik, fotot dëshmojnë se fenomeni është i hershëm.

Përmbytjet u ndalën për një periudhë gjatë sistemit komunist, – kur u punua seriozisht me sistemet e kullimit dhe kontrollin e territorit – për t’u rikthyer sërish pas ’90-s.

n.s. / dita