Botë

Filanta kërkon të anëtarësohet në NATO

Sipas njoftimit të agjencive botërore të lajmeve, Finlanda dëshiron të bëhet anëtare e NATO-s dhe do të aplikojë për t’u bashkuar me Aleancën e Mbrojtjes, deklaruan Kryetari finlandez Sauli Niinistö dhe kryeministrja Sanna Marin.

Formalisht, parlamenti finlandez duhet të miratojë masën, por shumica konsiderohet e sigurt, pasi socialdemokratët në pushtet në vend e kanë miratuar tashmë.

“Një epokë e re po fillon. Kjo është një ditë historike për Finlandën”, theksoi Kryetari i Finlandës, Niinisto.