Arkiv / Ripublikim

Xh. Gjini: Të denoncohet dhe dënohet veprimtaria rrënuese agjenturore e shumë shërbimeve sekrete në Kosovë

Te denoncohet dhe denohet veprimtaria rrenuese agjenturore e shume sherbimeve sekrete ne Kosove
Prishtinë, 15.11. 2011 (ripublikim)
Deshmitari X, Agim Zogaj, i shtyre nga EULEX-i dhe dhuna e tij, beri vetevrasje… Te vjen keq per keto viktima te UNMIK-EULEX-it dhe sherbimeve sekrete qe veprojne ne Kosove dhe ne mbare hapsiren shqiptare… Keta jane njerezit me fatkqinj te popullit tone… Te pamesuar me “marifetet” e ketyre sherbimeve kane rene ne “grepin” e tyre dhe pastaj perpeliten pa shprese si peshku i gjore kur bie ne grepin e peshkatarit… Nuk ua merrte mendja djemeve tane (e kam fjalen per ata qe ishin pjese e qendreses dhe e luftes se armatosur kunder Serbise), qe nder “miqte” tane kishte edhe armiq te perbetuar te çeshtjes shqiptare… Prandaj, e bene “gabimin” duke ua hapur zemren ketyre “zyrtareve” te specializuar te sherbimeve sekrete te kamufluar dhe te veshur me lloj-lloj rrobash “miqesore”… Kjo hapje zemre ndaj “gjarperinjve” shpeshhere i turperoi dhe ndonjerin e qoi edhe ne vetevrasje… Politika dhe institucionet e Kosoves do te duheje te ishin me kembengules dhe me kerkues qe keto veprimtari agjenturore dhe keto sherbime sekrete te ndalohen ne vendin tone dhe te “denohen” e denoncohen publikisht per veprimtarine e tyre rrenuese dhe antishqiptare, per marrjen ne qafe te shume djemeve tane dhe per demtim te imazhit dhe proceseve paqesore, demokratike e kombetare te arritura me shume mund dhe me shume gjak e flijime…
Mbi bazen e ketyre “fakteve” te mbledhura, te sajuara dhe te perpunuara sipas deshires dhe projektit te tyre politik antishqiptar, sherbimet e huaja sekrete (thuhet se veprojne pesedhjete te tilla ne Kosove!!!), te koordinuara me UNMIK-EULEX-in dhe qendrat e tyre te vendosjes, kane denuar dhe po denojne qindra luftetare te UÇK-se dhe te popullit shqiptar… Kosova eshte shnderruar nga UNMIK-EULEX-i dhe sherbimet e “tyre” sekrete” ne nje vend “gjuetie shtrigash”, ne nje proces te madh dhe te perhereshem, te vazhdueshem denimi te Luftes Antipushtuese dhe Çlirimtare te UÇK-se dhe popullit te saj… Qellimi i fundit i ketij projekti antishqiptar eshte denimi i Luftes se UÇK-se dhe kombit shqiptar per çlirimin e krahines se Shqiperise, Kosoves, nga terrori, gjenocidi dhe holokausti serb, denimi i te drejtes se kombit shqiptar per te jetuar i lire dhe i bashkuar ne nje shtet te vetem, ne nje Shqiperi… Me keto procese dhe denime drakonike UNMIK-EULEX-i dhe qendrat e tyre po synojne t’i dekurajojne edhe krahinat tjera te Shqiperise te pushtuara nga “Greqia”, “Maqedonia”, Serbia dhe Mali i Zi…