Arkiv / Ripublikim

Xh. Gjini: Së pari rrëzimi i marrëveshjes së arritur për kufirin me Malin e Zi e pastaj krijimi i komisionit për demarkacionin me këtë shtet fqinj

Prishtinë, 21 shtator 2017
Kryeministri, Ramush Haradinaj, pas shkarkimit te komisionit qe kishte perfunduar punen e tij, paska propozuar nje komision te ri me kryetar, Shpejtim Bulliqin, dhe me disa anetare me e pa te drejte vote! Ky komision do te votohet neser nga qeveria… Ramushi dhe qeveria e tij (edhe ata qe po e “mesojne”) do te duheje (nese e kane pa hile!) qe te ndiqnin njefare rendi. Qeveria e di qe ne emer te Republikes se Kosoves eshte nenshkruar nje marreveshje per kufirin me Malin e Zi… Kjo marreveshje eshte ratifikuar nga Kuvendi i shtetit fqinj. Kjo marreveshje pret (ky eshte rendi dhe rregulli per marreveshje te ketij karakteri) te ratifikohet ose te rrezohet nga Kuvendi i Republikes se Kosoves… Vetem pasi te ishte rrezuar kjo marreveshje nga Kuvendi i Republikes do te kishte kuptim dhe do t’i vinte radha krijimit te nje komisioni te ri dhe perpjekje shteterore per bisedime-rinegocim te marreveshjes… Keshtu me duket mua… Qeveria multietnike ndoshta ka “rendin” e saj!