Komenti

Xh. Gjini: Kosova e zhveshur nga trashëgimia e saj kulturore, historike e fetare

PSE JO?
Tenderi për restaurimin (meremetimin) e kalas së Artanes (Novoberdes) i eshte dhene nje ndermarrjeje serbe nga Beogradi!! Kalaja e Artanes, edhe me pelqimin e pales “shqiptare”, eshte “kualifikuar” monument “serb”, siç eshte shpallur “serbe” nje pjese e madhe e trashegimise kulturore, historike e fetare e Kosoves!! Kurse pjesa tjeter, po nga keta “shqiptarë”, eshte shpallur trashegimi kulturore, historike dhe fetare “turke”!! Sipas ketyre “shqiptareve” jugokosovarë, ne Kosove nuk ka trashegimi shqiptare!!? Nga kjo del edhe perfundimi se shqiptaret jane ardhacak e te huaj ne kete pjese te Shqiperise!! Personi qe i ka pri ekipit te bisedimeve (pazarlleqeve) me Serbine per kete trashegimi beri karriere diplomatike (si shperblim!) per gati 15 vite dhe pas perfundimit te karrieres se “bujshme” diplomatike u “kontrabandua” ne Institutin Albanologjik!! Kthimi i tij ne Institut ishte edhe nje “mirenjohje” per vepren e tij “madhore” e jetesore: tjetersimin dhe konvertimin e trashegimise kulturore, historike e fetare te Kosoves shqiptare ne “serbe” e “turke”!! Njesoj perfituan dhe u shperblyen edhe te tjeret me pozita e privilegje per “sherbimet” qe i bene Kosoves shqiptare!! Kjo veprimtari antishqiptare natyrisht qe ka qene pune ekipore dhe ka vazhduar deri ne ditet e sotme edhe nga Ministria e kultures, e cila ne bashkepunim me agjenci, shoqata e agjentura te huaja kane kontribuar per “zhveshjen” e Kosoves shqiptare nga trashegimia kulturore, historike, materiale, shpirterore e fetare!! Pjese e ketij projekti antishqiptar kane qene edhe partite politike, Kuvendi dhe qeverite kuislinge te Republikes se Kosoves… Ky projekt tipik antishqiptar u “rrumbullakua” edhe me ngritjen e rreth 1 000 xhamive ne truallin shqiptar te Kosoves pas Luftes!! Prandaj, Ministria e kultures qe po restauron shtepine e kriminelit nazist, Xhafer Deva, s’ka pse te brengoset per disa artefakte te vjedhura nga Serbia, kur Serbise i eshte bere dhurate gati gjysma e trashegimise se Kosoves dhe gjysma tjeter Turqise…