Arkiv / Ripublikim

Xh. Gjini: Kopja e Pero Zllatarit (Ripublikim)

Prishtine, 12 nentor 2019
(Per librin me shpifje e genjeshtra te esadistit Blendi Fevziut)
Pranevera Shqiptare e 1981 i tronditi themelet e Jugoserbise… Beogradi, e kuptoi se “nacionalizmi e irredentizmi shqiptar” mund te dobesohej duke goditur Republiken e Shqiperise, sidomos udheheqesin e saj, Enver Hoxhen. Perveç tjerash angazhoi nje gazetar serb te Kroacise, Pero Zllatar quheje, per te ber nje liber per Shqiperine e posaçerisht per Enver Hoxhen me shpifje, trillime e dezinformime te ulta… Tridhjetepese vite me vone keto shpifje e trillime per Enver Hoxhen i gjejme te perseritura fjale per fjale te libri i esadistit Blendi Fevziu! Kjo fare esadiste kishte ardhur edhe ne Prishtine per ta promovuar librin e tij me trillime e shpifje… Ne ate promovim paska qelluar edhe profesori dhe studjuesi, S. Fetiu Kur perfundon promovimi Blendi nis shperndarjen e librit. Ia ofron librin edhe S. Fetiu., por ky e refuzon duke i thene: “Te gjitha keto qe ti paske shkruar ne kete liber i kam pas lexuar te libri i Pero Zllatarit para tri dekadave”. Blendi kishte mbetur, me nder me thene, si i dh… Kjo eshte sjellja e ky eshte qendrimi i shqiptarit ndaj esadisteve e titisteve.