Komenti

Xh. Gjini: Akt i papresedan i një Kryeministri shqiptar

AKT i papresedan i një Kryeministri shqiptar!!
   Vendimi për anulimin e mbledhjes së dy qeverive tona në një situatë teper te rendesishme per Kosoven shqiptare dhe per kombin shqiptar eshte “atentat” politik ndaj nje pjese te Shqiperise kendej Drinit! Pavaresisht qendrimeve dhe sjelljeve te Vjoses a te Albinit karshi Tiranes ky vendim nuk do te duheje te merreje kurre, sepse e bene me turp kombin tone!! Ky vendim është iracional, është marrëzi! Te jesh ne keto rrethana “dramatike” ne anen e Borelit e te BE-se do te thote te jesh kunder te drejtes se Kosoves per t’u pavaresuar dhe shkeputur teresisht nga Serbia dhe ndikimi – nderhyrjet e saj …
   Kryeministri qe nuk mori asnjehere vendim per pezullimin e takimeve dhe mbledhjeve me Serbine per shkak te shtypjes e terrorit ndaj popullit shqiptar ne Kosoven Lindore e ne Sanxhak merr vendim per anulimin e mbledhjes se dy qeverive tona shqiptare!! Akt burracak dhe me pasoja te renda ne marredheniet ndervllazerore e nderkrahinore midis shqiptareve!! Turp te madh po i le kombit, o Edi Rama!! Edhe po te kesh te drejte qind per qind, edhe po te jete qind per qind gabim Albin Kurti, ti nuk do te duheje me asnje kusht ta anuloje mbledhjen e perbashket te dy qeverive tona!! Kjo mund te quhet edhe goditje nen brez ne nje situate te jashtezakonshme per Kosoven shqiptare!! Akti yte prej qyqari nuk e godet Albin Kurtin, por Kosoven e Shqiperise!! Ata që kërkojnë rrëzimin e Qeverisë në kohën që Kosova po matet me Serbinë janë dhe do të mbeten më anën e gabuar të historisë! Ne vend se t’i bëheshe krah dhe t’i qaje hallin Kosoves dhe te drejtes se saj per ta shtrire kontrollin dhe sundimin e ligjit edhe ne ate pjese, ku ligjin e bejne strukturat shteterore te Serbise, ti i paske qare hallin BE-se, e cila tash 24 vite e ka “promovuar” pranine dhe nderhyrjen e Serbise fashiste ne territorin e Kosoves!! Jo non shalans, por faqja e zeze per nje Kryeminister qe shantazhon popullin e tij ne Kosove per t’u dukur zemergjere e kosmopolit me ata qe i kishin futur thiken e pameshireshme Shqiperise dhe tokave te saj ne shekujt XIX dhe XX dhe qe po i marrin frymen Kosoves shqiptare qe 24 vjet me projektet e tyre antishqiptare!! E di që per kete vendim dhe akt tendin te shemtuar ke shume “aleatë” ne Kosove e ne trojet shqiptare, te cilet jane sherbetore te bindur me lepe – peqe per te gjitha pushtetet, madje edhe per pushtetin pushtues!! Shqiptarët nuk te dinin kaq te vockel… Te thuash turp me duket pak!…
KOSOVA SHQIPTARE – REPUBLIKA E KOSOVËS ka 24 vite që êshte nënë sanksionet e BE – së, e cila popullit shqiptar të Kosovës ia rezervoi geton (nuk i liberalizoi vizat!), ia mohoi të drejtën e bashkimit me shtetin – Trungun e saj, ia mohoi të drejtën e kontrollit dhe zbatimit të ligjit ne gjithe territorin e saj, ia mohoi të drejtën e pavaresimit – shkeputjes se plote nga Serbia shoviniste… Kjo BE i imponoi Kosoves shqiptare marreveshje poshteruese dhe te demshme per sovranitetin e Republikes, marreveshje qe minojne sigurine, stabilitetin, paqen dhe funksionimin normal të një shteti… Kjo BE i imponoi Republikës së Kosovës FUSNOTËN e turpshme!! Dhe, kjo BE i imponoi Republikes se Kosoves Gjykaten Speciale per ta denuar Luften Çlirimtare te nje kombi te copetuar… Sot, kjo BE dhe satelitet e saj sahanlepires po kerkojne gjunjezimin dhe poshterimin e Republikes se Kosoves, po i kerkojne Kosoves dorezimin e Veriut – territorit te saj!! Them qe populli shqiptar ne kete çeshtje nuk duhet te beje leshim… Pikë! Mjaft më me koncesione ne kurriz te lirise dhe pavaresise se Kosoves, në kurriz të kombit shqiptar e të Shqipërisë!