Lëvizja\UÇK

Shukrije Gashi: Në vend të përkujtimit

Në vend të perkujtimit : Nuhi (Rexhep) Berisha dhe Rexhep Mala, Jo legjenda, por Heronj. Prishtinë, 11 janar 2020,

?
?

Rrugët zgjaten shtigjeve gjymtyreve

të cunguara Mëmëdheut bëshëm

aty ku thembrat tuaja lane gjurmë

e mori fryme liria

Sa mirë do të ishte të festonim bashkë

Lirinë që as nesër erdhi në këmbët

e veta

Profecia nuk ndodhë vetëm në legjenda

Ju jetoni në çdo pore të trojeve

ku “bukës i thonë bukë e ujit ujë “

në sytë e zemrat e atyre që ende e dashurojnë

Lirine pa kushte me të njëjtin afsh si dje

kur rrugicave me kallderm dimër e acar

me këmbë të ngrira as nën batare plumbash

e braktisët ëndrrën e dashurisë për botën

e lirë

Lum si ju që fituat përjetësinë…