Kulturë\Letërsi

Rrustem Beshku: Jetën ia kushton librit (Poezi për intelektualin dhe atdhetarin Gjokë Dabaj)

Jetën ia kushton librit!
(Profesor Gjoke Dabaj)
Një burrë i gjatë, i ndershëm e fisnik.
Thinja te bardha , çanten krahut.
Nga brezi rinor , shume shoke i kanë ik.
Shkruan per jeten, deri ne zemer te ahut.
Kam mbi tre dekada qe e njoh.
Profesor ai punonte ne Mat e Klos.
Me tregonte per shtegetimin e tij.
Per Jugosllavine qe ne ate kohe kam llafos.
Erdhi emigrues ne vendin tone.
U shkollua, mori dije dhe arsim.
Ku ka punuar e jetuar ‘nderim’ i thone.
Penen kurr se leshoi me nete ne agim.
U bë nje shkrues veprash me vlere.
Krah e mik me Dritero Agollin.
Per kombin tone flet çdo here.
Historine e ndjek si Skenderbeu Tervjollin.
Nuk ndalon per bashkim kombetar.
Me fryme, pene e mendje.
Mplakja atij kurrë si fik fanar.
Punen e nisur ai e ndjek me endje.
Profesori eshte Embleme e famshme.
Vitet s’ja ndalojne hovin e tij.
Perkujdesja shqiptare, platforme e kendeshme.
Ne gjithe kombin nje dite do ndrije.
Vargjet per
Gjoke Dabajn me erdhen ‘vetetime’.
Ne pershkrime te kthjelleta si qielli.
Sa here ne tavoline ulur rrijme.
I urojme jete e vazhdimesi sa toka e dielli.
Mat, 14/09/2021

Postimet e fundit !