Arkiv / Ripublikim

Reshat Sahitaj: Kush ishte Shaban Mazreku – Qorri

ANTON ÇETA në shtëpinë e SHABAN (QORRIT) Mazrekut. Shaban Mazreku ishte bashkëpunêtor i Adem Demaçit dhe, që nga fëmijëria ime, frymëzuesi im në rrugën kombëtare. Shabanin në Kosovë e njohin si Shaban Qorri, sepse UDB-ja ia kishte verbuar sytë dhe ia kishte kurdisur vrasjen e birit të tij të vetëm gjatë kohës sa ishte ne burg. Shabani ishte dënuar me 110 vite burg nga Serbia. Kishte kryer Akademinê Ushtarake në Romë. Njohës i disa gjuhëve të huaja. Pasi e verbojnë dhe ia mbysin djalin e lirojnë të vdes në shtëpi, por UDB-ja edhe të sëmuar e përcillte hap pas hapi. KUSH E PËRCILLTE SHABAN QORRIN ?