Botë

“Po frymëzoni miliona me guximin tuaj”, tha Kryeministri britanik Xhonsoni dhe u zotua para Zelenskyt: Ne do të bëjmë çdo gjë që Ukraina të jetë edhe njëherë e lirë

Në përgjigje të fjalimit të Zelenskit para deputetëve, kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar Boris Johnson thotë se ukrainasit e zakonshëm po frymëzojnë miliona me guximin e tyre.

Johnson thotë se Mbretëria e Bashkuar dhe aleatët janë të vendosur të “shtypin” për të furnizuar armë ushtarake, për të vendosur sanksione dhe për të shtuar presionin kundër Rusisë dhe pushtimit të saj në Ukrainë.

Ai shton se Mbretëria e Bashkuar do të përdorë çdo metodë të mundshme derisa Putini të ketë dështuar në këtë sipërmarrje dhe Ukraina të jetë e lirë “edhe një herë”.