Vështrim/Analizë

Muharrem Xhafa: Enver Hoxhën nuk mundi ta rrëzonte asnjë fuqi

Ai, i madhi Enver Hoxha, ishte çlirimtari, demokrati, burrështetasi, ideologu, intelektuali, emancipuesi dhe atdhetari më i madh i kombit shqiptar… Ai, per dallim nga shume atdhetarë e intelektualë te njohur, atë që e thoshte edhe e bente… e mori shtetin tone me 800 000 banore dhe e la me afer 4 milione (vetem per 40 vite e pesefishoi numrin e popullit shqiptar ne Shqiperine londineze… Ai dhe emri i Tij u be reference atdhedashurie, shprese, lirie dhe mobilizimi per popullin dhe per tokat e pushtuara te Shqipërise, si askush tjeter ne historine tone moderne… Te tjerat jane broçkulla te kuislingve, kolaboracionisteve dhe pjelles se tyre… (GL)

   Koha vërtetoi se Enverin e do populli dhe se reaksioni shqiptar e ndërkombëtar ka rrëzuar, më 20 shkurt 1991, jo Enverin, po monumentin prej bronzi të tij!
Borgjezia shqiptare reaksionare me shtetin e saj le të shembë buste, monumente e muze të Enverit, po nuk do të mund të shkulë kurrë prej zemrës së shqiptarëve e ndërkombëtarëve patriotë dashurinë për Enverin!
Në historinë e Shqipërisë asnjë burrë nuk i ka dhënë Atdheut të vet sa Enver Hoxha!
Lavdi!