Kulturë\Letërsi

Mehmet Bislimi: ASAJ (Poezi)

ASAJ

(Vasfije Krasniqit dhe të gjitha motrave tona)

ajo ishte brenda vetës

me shpirtin e saj të vrarë

e rëndë kjo dramë e jetës

kjo botë e bërë përrallë

një këngë falja

një këngë

jetës dhe asaj

për hir të dashurisë njerëzore

të mos bëhet kënga vajë

në rrugët e vrara

nga vrasësit e saj

mos lejoni që kënga

të kthehet në vajë

ti e ke jetën përpara

kokën mbrapa mos e kthe

ju jeni nënat tona

bijtë tuaj jemi ne

para tokës edhe qiellit

ju për ne

gjithmonë

gjithmonë jeni
rrezja e diellit