Shqipëria/Aktualitet

Kërkesa për ngritjen e Monumentit Pranvera Shqiptare ’81

Keshilli organizues per shenimin e 40 – vjetorit te Praneveres Shqiptare ’81 ka dorezuar ne Komunen e Prishtines, ne shtator 2021, kerkesen per ngritjen e Monumentit Pranevera Shqiptare ’81 te menza (restauranti) i studenteve… Kerkesa i eshte bere Kryetarit te Komunes dhe Kuvendit te komunes se Prishtines…

Ajo eshte nenshkruar nga Shoqeria Levizja, Shoqata e te Burgosurve Politike, Shoqata Fa,iljet e Deshmoreve, Instituti Albanologjik, Universiteti “Hasan Prishtina”, Instituti i Historise, Lidhja e Shkrimtareve, Qendra e studenteve… Para nje muaji Komuna e Prishtines ka dhene lejen per ngritjen e Monumentit. Neser vihet gurthemeli i ketij monumenti, qe i kushtohet Levizjes se Madhe te Vitit 1981.

Postimet e fundit !