Lëvizja\UÇK

Jon Gjini: Fotot e veturës së tre Heronjve ndër fotot më të mira për vitin 2022 në “National Geographic”

Vetura “Lada” e tre Heronjve të Kombit, ndër fotot më të mira të listës 2022 të “National Geographic”.
Dy fotografitë që hynë në listën e “Fotografive të Vitit 2022” të “National Geographic” janë fotografitë e veturës “Lada” e cila është e ekspozuar në një vend të rrethuar me xhama, në nderim për Heronjtë e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe të Shqipërisë.
Me këtë veturë po udhëtonin Zahir Pajaziti, Edmond Hoxha dhe Hakif Zejnullahu, kur frocat policore pushtuese serbe u kishin zënë pritë dhe i kishin ekzekutuar, më 31 janar 1997, rreth orës 14:30, në Pestovë të Vushtrrisë.
Tre Heronjtë po udhëtonin nga Prishtina në Vushtrri dhe vrasja e tyre bëri jehonë në mbarë botën, jo vetëm në Kosovë e Shqipëri.