Kulturë\Letërsi

Jaho Brahaj: Rrapi monument natyre bëhet PËRMENDORE

Rrapi Monument Natyre bëhet PËRMENDORE nga Murat Keraj.
Kjo ka ndodhur në Zhulat, Gjirokastër.
– Historia duhet aplikuar për t’u përfshirë në Gines. Është unik në botë rasti që në një trung rrapi të tharë, pa u lëvizur trungu, por i mbajtur nga rrënjët e tij shekullore është gdhendur një Përmendore-Monument.
– Përmendorja i është kushtuar Idriz Sulit. Ndoshta kishin një bashkë-ditëlindje Idrizi me Rrapin. Idrizi vdiç shumë herët. Rrapi u tha më vonë.
– Njeriu jetoi në kujtesë dhe u “rikrijua” nga skulptori i talentuar dhe i guximshëm që i hyri kësaj ndërmarrje të padëgjuar. Ky është Djalë-Zhulati: Murat Keraj.
– Foto. Jaho Brahaj, 2016.