Kulturë\Letërsi

Ismail Gashi: Tri poezi…

NË VEND TË URIMIT

-Mbesës time Morea në dhjetëvjetorin e lindjes-

 

As një moment

As ditë as natë

Prania yte

Nuk mungon.

Asnjë çast

As këtë ditëlindje
 
Jubilare  

Uratën për Ty

Nuk e ndal.

Për shëndet

Fizik e mendor

Për siguri

Dhe mbrojtje

Nga trishti

Mendimi i lig

E qëllimi i keq

E synimi hipokrit.

Kujdes!

Nga inatet

Mosdurimi

E urrejtja.

Uroj !

 Të jesh

Gjithmonë

Siç ishe

Dhe tash

Si je.

 

JEMI BASHKE..!

 Kudo jemi ende bashkë

Në shtëpi

Të kam afër

Në sofër

Ulur bashkë

Të buzëqeshur

Zë ëmbël

E fjalë të bukura

Kudo shkoj

E kudo dal

Ti

vjen pas.

Hija jote

Më përcjell

Jemi bashkë

Malli nuk na lëshon

Të ketë ndarje

Brenga shtërgon

Për të ardhmen.

 

YLLI POLAR

 Moshatar me qiellin

Me diellin e Hënën

Me tokën

Moshatar me univerzin

Me i vjetër

Se Adami dhe Eva

Ylli që ndriqon

Rrugën e njerëzisë.