Kulturë\Letërsi

Ismail Gashi: Sa mall e trishtim

SA MALL E TRISHTIM

Nga tërmeti

Ikin jashtë

Edhe minjtë.

Para Termetit

Ulurojnë qenët

Sa trishtim…!

Kaq afër

Me muaj e vit

Nuk të shoh

Mbeta në pritje

Ta njësoj kohën

Në premtet e dyta

Vetëm
Të takoj.

M’u lodhën

Këmbët

M’u errësuan

Sytë

Në kërkim

Të fytyrës tënde

Kam ankth

Nga urdhërat:

Ule kokën!

Mos fol !

Mos e shiko!

Mos përshëndet!

Jeta ime

Nuk mund

Të qëndroj

Pa shpresë                       

Nga pesha                                                       

E mallit

Dhe brengës

Që më rëndon

Të të shoh

Ty mbesa ime…!